Salată de paste cu capere, ton și maioneză cu aromă de ouzo
400 g paste tuburi scurte
3 cepe primare (tocate fin)
2 ardei Florina (taiati cubulete mici)
200 g ton
50 g capere (tocate marunt)
200 g porumb
2 linguri mărar proaspăt tocat
2 oua
4 picaturi de otet
50 g ouzo
sucul de la 1 lămâie
1/2 lingurita zahar
2 linguri muștar
sare
piper negru
250 g ulei de porumb
250 g măsline extra virgine o
Pasul 1: Pregătiți pastele. Se pun pastele în apă clocotită cu sare, se amestecă și se fierb aproximativ 6-7 minute. Pastele trebuie gătite al dente. Scurgeți-l și lăsați-l să se răcească bine sub multă apă. Se lasa deoparte sa se scurga bine.
Pasul 2: Pregătiți salata. Intr-un castron mare se pun pastele, tonul, capera, ceapa, ardeii, porumbul si mararul si se amesteca bine.
Pasul 3: Pregătiți maioneza. Se pun ouale intr-un bol, se adauga otetul, mustarul, zaharul, sarea si piperul si se omogenizeaza in robotul de bucatarie sau se foloseste un tel, turnand treptat si incet uleiul, apoi ouzoul si la final sucul de lamaie. . Bateți până când maioneza devine omogenă.
Pasul 4: Adăugați maioneza în bolul cu pastele și restul ingredientelor și amestecați. Dati salata la frigider pentru o jumatate de ora pana cand aromele se imbina frumos si serviti.