Greek Taste Blog
  • Despre Greek Taste

Reteta Pastitsio Grecească

Posted on 26 ianuarie 2022 by admin

 

Reteta Pastitsio greceasca

 

3 ½ căni de paste Penne nefierte
https://greektaste.ro/produs/paste-penne-fara-gluten-400g/
Sare
Ulei de măsline extravirgin grecesc
3 linguri parmezan ras

 

Pentru sosul de carne

 

3 linguri ulei de măsline extravirgin
https://greektaste.ro/…/produse-din…/ulei-de-masline/
1 ceapa galbena mare, tocata
1 ½ lb carne macră de vită
3 catei de usturoi, curatati si tocati
Sare
½ cană de vin roșu, cum ar fi merlot
2 roșii zdrobite la conserva
2 frunze de dafin uscate
¾ linguriță ienibahar măcinat
½ linguriță de scorțișoară măcinată
¼ lingurita nucsoara macinata
un praf de zahar

 

Pentru Bechamel

 

⅓ cană + 2 linguri ulei de măsline extravirgin
⅔ cană făină universală
½ linguriță sare, mai multă dacă doriți
¼ lingurita nucsoara macinata
4 căni de lapte 2%, încălzit
2 ouă mari

 

Pasul1: Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Gatiti pastele al dante conform instructiunilor de pe ambalaj. Asigurați-vă că adăugați sare și ulei de măsline în apa clocotită. Cât sunt încă fierbinți, stropiți pastele cu puțin ulei de măsline extravirgin și presărați parmezan ras. Se amestecă pentru a combina. Dați deoparte pentru moment.

 

Pasul2: Faceți sosul de carne. Într-o tigaie mare sau o tigaie ca aceasta, încălziți ulei de măsline la foc mediu-mare până strălucește, dar nu se afumă. Se caleste ceapa pana devine doar aurie, apoi adauga carne slaba de vita si usturoi. Asezonați cu sare. Gătiți până când carnea se rumenește complet, amestecând regulat și rupând carnea cu lingura de lemn (aproximativ 8 până la 10 minute). Scurgeți cu grijă orice exces de lichid și readuceți tigaia la căldură. Adăugați vinul, roșia zdrobită, foile de dafin, condimentele și un praf de zahăr. Se amestecă pentru a se combina. Aduceți la fiert timp de 5 minute, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de 10 până la 15 minute sau cam așa ceva. Gustați și ajustați sarea după bunul plac.

 

Pasul3: În timp ce sosul de carne se gătește, pregătiți bechamelul. Într-o cratiță mare, încălziți ulei de măsline la foc mediu-mare până strălucește, dar nu se afumă. Se amestecă făina, sare și piper. Gatiti pana devin aurii (daca este nevoie, mai adaugati putin ulei de masline). Adăugați treptat laptele încălzit, amestecând continuu. Continuați să gătiți, amestecând ocazional, la foc mediu, timp de 5 până la 7 minute, până când este omogen și gros. Adăugați nucșoară.

 

Pasul4: Într-un castron mic, amestecați o cantitate mică din amestecul de bechamel fierbinte cu cele 2 ouă într-un castron mic. Apoi puneți totul în tigaie cu amestecul de bechamel rămas. Continuați să amestecați sau să amestecați amestecul, aducând la un fierbere ușor, pentru doar 2 minute. Gustați și ajustați sare și piper. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca si sa se mai ingroase putin (ar trebui sa ai un sos bechamel cremos, gros si neted).

 

Pasul5: Asamblați pastitsio-ul. Acoperiți pastele fierte cu sosul de carne; se netezeste cu o lingura de lemn pentru a acoperi complet pastele. Acum acoperiți sosul de carne cu toppingul de bechamel. Din nou, netezește cu lingura de lemn pentru a acoperi uniform sosul de carne.

 

Pasul6: Coaceți pastitsio în cuptorul încălzit la 350 de grade F timp de 1 oră până când se rumenește. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de servire. Tăiați în bucăți pătrate și serviți.

 

Poftă bună

Reteta Pastitsio Grecească

Posted in Delicii tradiționale |
« Conopida gratinată cu roșii și brânză picantă Myzithra
Chec de ciocolata cu dulceață de castane dulce si migdale »

Leave a comment Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categorii

  • Ciocolată
  • Condimente
  • Delicii tradiționale
  • Evenimente
  • Fără categorie
  • Frumusețile Greciei
  • Măsline
  • Miere
  • Retete
  • Ulei de măsline
  • Utile

Comentarii recente

  • www.zonefit.ro în MASLINELE KORONEIKI DIN REGIUNEA SITIA
  • vali crintea în Piept de pui cu piper și portocală
  • coco în Secretele naturii- uleiul aromatizat
  • click here în Despre Greek Taste
  • business blog în Piept de pui cu piper și portocală

Arhive

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Etichete

alexandros antioxidanți ardei aromă beneficii bio brânză cafea calitate ceai chania cimbru ciocolata condimente Creta dulce grecesc grecești Grecia greek greek taste greektaste gust kalamata miere măsline natural negre organic origine pastă Paște Paști pdo piper proprietăți rosii sănătos taste tradițional târg ulei ulei de masline ulei extravirgin de masline verzi
martie 2023
Lu Ma Mi Jo Vi Sâ Du
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pages

  • Despre Greek Taste

Archives

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Categories

  • Ciocolată (5)
  • Condimente (3)
  • Delicii tradiționale (22)
  • Evenimente (4)
  • Fără categorie (42)
  • Frumusețile Greciei (1)
  • Măsline (7)
  • Miere (1)
  • Retete (5)
  • Ulei de măsline (2)
  • Utile (5)

WordPress

  • Autentificare
  • WordPress
CyberChimps

CyberChimps

© Greek Taste Blog