Muschi de miel umplut cu spanac si branza mizithra
1 pulpă de miel (aproximativ 2 kg) fără os
sare
piper negru
300 g frunze proaspete de spanac
200 g brânză mizithra
100 g smochine uscate (tocate fin)
2 linguri fistic nesarat (tocat grosier si prajit)
sfoară de bucătărie
2 linguri miere de pădure cu salvie
100 g ulei de măsline extravirgin
1 lingura de cimbru
1 lingura salvie
100 g vin alb
Pasul 1: Pregătiți mielul. Așezați muschiul de miel pe o suprafață și deschideți-l, astfel încât partea exterioară să se sprijine pe suprafață. Se presara cu sare si piper pe interior si apoi se intinde jumatate din frunzele de spanac pentru a acoperi toata suprafata. Se presara mizithra pesmet peste spanac si apoi se presara smochinele si fisticul peste branza. Se acoperă cu restul de frunze de spanac și se înfășoară mielul într-un rulou.
Pasul 2: Legați mielul suficient de strâns folosind sfoara de bucătărie, asigurându-vă că este etanș și umplutura este acoperită.
Pasul 3: Puneți mierea, uleiul de măsline, salvie și cimbrul într-un castron și amestecați bine.
Pasul 4: Presărați rulada de miel pe exterior cu sare și piper și apoi ungeți-o bine pe toate părțile cu amestecul de miere. Pune mielul într-o oală de lut. Adăugați vinul în amestecul de miere rămas și stropiți peste miel. Acoperiți și gătiți mielul în cuptorul preîncălzit la 200C pentru aproximativ 40 de minute, până când este suficient de moale.
Pasul 5: Scoateți capacul din vasul de lut și continuați să coaceți încă 15-20 de minute, până când mielul devine maro deschis pe toate părțile. Scoateți mielul din cuptor și așteptați 10 minute până se răcește, ca să îl puteți tăia.
Pasul 6: Serviți cu legume la grătar la alegere.