250 g naut
3 linguri pasta de susan
3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 frunză de dafin
1 usturoi
1 lămâie
Sare
Chimion
2 linguri nuci de pin
2 cuișoare maghiran proaspăt
Mod de preparare:
Nautul se pune la inmuiat 6 ore si se fierbe cu dafinul pana se inmoaie, apoi se scoate din apa. În timp ce năutul fierbe, acoperiți usturoiul cu folie de aluminiu și puneți-l pe grătar timp de 20 de minute la 180ο C. Apoi tăiați usturoiul în jumătate și presați fiecare cățel.
Execuție: Cu ajutorul unui blender amestecați năutul fierbinte, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Dacă este necesar, diluați amestecul cu puțină apă caldă. Adăugați chimenul și o lingură de nuci de pin. În acest moment, dă-i un gust pentru a vedea dacă are nevoie de mai multă sare sau lămâie pentru a-ți satisface nevoile.
Serviți hummusul cu ulei de măsline extravirgin, maghiran și nuci de pin prăjite!
Poftă bună