Greek Taste Blog
  • Despre Greek Taste

Mousse de ciocolată cu ulei de măsline

Posted on 30 ianuarie 2022 by admin

 

Mousse de ciocolată cu ulei de măsline

 

2 ouă (bătute ușor)
180 g lapte proaspăt
180 g ciocolată de gătit (tăiată în bucățele mici)
2 linguri Nescafe
60 g ulei de măsline extra virgine
1 lingura miere de cimbru
https://greektaste.ro/…/miere-cretana-din-flori-de…/
1 vanilină
niste sare
sare de lamaie
200 g smântână proaspătă (bătută ușor până la frișcă)

 

Pasul 1: Puneți ouăle și laptele într-un castron mare și amestecați. Apoi așezați vasul pe o cratiță cu puțină apă și puneți-le pe foc (bain marie), amestecând continuu aproximativ 5-6 minute, până când temperatura crește și ouăle sunt pasteurizate. Scoateți vasul de pe foc și lăsați deoparte.

 

Pasul 2: Topiți ciocolata la bain marie, apoi luați de pe foc și adăugați cafeaua și uleiul de măsline. Se amestecă foarte bine și se lasă deoparte.

 

Pasul 3: Puneți amestecul lapte-ou în bolul unui mixer și bateți la viteză medie timp de 1 minut. Adăugați mierea, sarea și vanilina. Apoi turnați treptat amestecul de ciocolată și continuați să bateți câteva minute, până când ingredientele se combină și devin o cremă omogenă de ciocolată.

 

Pasul 4: Împărțiți mousse-ul în 6 boluri și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore, până când mousse-ul se întărește.

 

Pasul 5: Acoperiți fiecare bol cu ​​o lingură de frișcă, stropiți cu lămâie și serviți.

 

Poftă bună

272767951_1833269386858171_141560467755132156_n

Posted in Ciocolată |
« Varza cu carnati de bizon si ardei
Sepie cu spanac »

Leave a comment Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categorii

  • Ciocolată
  • Condimente
  • Delicii tradiționale
  • Evenimente
  • Fără categorie
  • Frumusețile Greciei
  • Măsline
  • Miere
  • Retete
  • Ulei de măsline
  • Utile

Comentarii recente

  • www.zonefit.ro în MASLINELE KORONEIKI DIN REGIUNEA SITIA
  • vali crintea în Piept de pui cu piper și portocală
  • coco în Secretele naturii- uleiul aromatizat
  • click here în Despre Greek Taste
  • business blog în Piept de pui cu piper și portocală

Arhive

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Etichete

alexandros antioxidanți ardei aromă beneficii bio brânză cafea calitate ceai chania cimbru ciocolata condimente Creta dulce grecesc grecești Grecia greek greek taste greektaste gust kalamata miere măsline natural negre organic origine pastă Paște Paști pdo piper proprietăți rosii sănătos taste tradițional târg ulei ulei de masline ulei extravirgin de masline verzi
ianuarie 2023
Lu Ma Mi Jo Vi Sâ Du
« Feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Pages

  • Despre Greek Taste

Archives

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Categories

  • Ciocolată (5)
  • Condimente (3)
  • Delicii tradiționale (22)
  • Evenimente (4)
  • Fără categorie (42)
  • Frumusețile Greciei (1)
  • Măsline (7)
  • Miere (1)
  • Retete (5)
  • Ulei de măsline (2)
  • Utile (5)

WordPress

  • Autentificare
  • WordPress
CyberChimps

CyberChimps

© Greek Taste Blog