Pentru că este vară, iar noi iubim fructele de mare, ne-am gândit să vă propunem o reţetă delicioasă şi rapid de preparat:
SCOICI ÎN SOS DE VIN ALB
Iată aici care sunt ingredientele pentru două persoane:
- 1 kg de scoici
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapă uscată
- o legătură de ceapă verde
- o legătură de pătrunjel
- o cană de vin alb (noi am folosit retsina)
- mix de condimente pentru peşte Greek Taste
- ulei extravirgin de măsline cu lămâie Greek Taste
- sare, piper.
Să începem:
Mai întâi spălăm bine scoicile şi le lăsăm la scurs.
Într-o tigaie adâncă, punem puţin ulei, ceapa tocată, căpăţânile de usturoi tăiate rondele şi lăsăm puțin la foc moderat până când totul capătă o culoare galben-aurie. Adăugăm scoicile, cana de vin alb şi acoperim cu un capac sau, în lipsă, cu un prosop de bucătărie. Lăsăm totul la foc pentru aproximativ 5 minute.
Oprim focul şi adăugăm condimentele pentru peşte Greek Taste, părunjelul tăiat, uleiul extravirgin de măsline cu lămâie Greek Taste, sare şi piper după gust.
Acoperim şi lăsăm câteva minute ca scoicile să împrumute din aroma condimentelor.
POFTĂ BUNA !