Beneficiile ciocolatei asupra sănătății s-au descoperit încă de prin secolul al XVI-lea. Avantajele consumului de ciocolată erau cunoscute însă de mii de ani, de populaţiile de maiași și incași, care consumau această băutură în timpul ritualurilor religioase.
Ciocolata conține peste 300 de componente chimice, câteva dintre acestea și efectele pe care le produc, fiind prezentate în rândurile următoare.
Mirosul ciocolatei intensifică undele cerebrale teta, generând relaxare.
Untul de cacao conține acid oleic, o grăsime mono-nesaturată ce este responsabilă cu creșterea colesterolului “bun”.
O ceașcă de ciocolată caldă înaintea meselor poate diminua apetitul.
Ciocolata sporește nivelul de antioxidanți din sânge.
Carbohidrații din ciocolată sporesc nivelul serotoninei din creier, generând o stare psihică pozitivă.
Ciocolata conține fenolen responsabil pentru menținerea elasticității vaselor sanguine.
Exista trei tipuri majore de ciocolată: amăruie, cu lapte și albă. Pentru a ne bucura de efectele pozitive ale ciocolatei, alegerea corectă este ciocolata amăruie, care conține o cantitate mai mică de zahăr decât celelalte, fiind, prin urmare, cea mai sănătoasă.
Migdalele, nucile, caju, fisticul, arahidele şi alunele de pădure au proprietăţi nutritive valoroase pentru sănătate ca și pentru dieta de slăbire. Migdalele ne oferă proprietăți nutritive precum vitamina E, vitamina B2, magneziu, cupru, potasiu, fosfor.
Migdalele, nucile, fisticul, caju, arahidele si alunele de pădure de bună calitate ne feresc de boli ale inimii si ajuta la scăderea colesterolului rău.
Noi va recomandam ciocoata cu migdale si alune, sau orice combinație intre pasiunea ciocolatei si deliciul fructelor.
Da-ti frâu liber imaginației și comandați ce vă place de pe http://greektaste.ro/bomboane-de-ciocolata/ciocolata-cu-alune-si-migdale.html