Greek Taste Blog
  • Despre Greek Taste

BENEFICIILE FRUCTULUI DE CACTUS

Posted on 13 mai 2015 by admin

greektaste.ro-DL013-31Cactusul Opuntia ficus-indica (smochina indiana)

Fructul cactusului Opuntia ficus-indica mai este cunoscut şi sub numele de smochina indiană, chumbo sau “prickly pear”. Este cultivat şi în zona bazinului mediteraneean (Algeria, Israel, Italia, Spania, Grecia), în Orientul Mijlociu, în cornul Africii (Etiopia, Eritreea) şi în America de Sud (Chile, Argentina).

Fructul are o forma ovală, cu o lungime de 5-11 cm şi un diametru de 5,5-7 cm. Culoarea sa este galben-verzuie sau roşu-orange, iar aroma sa este situată intre cea a perelor şi a pepenelui. Miezul este galben-roşcat, bogat în seminţe şi se consumă în stare crudă (taiat felii cu zahăr), sub forma de suc, şerbet, marmeladă, în salate de fructe sau sosuri (pentru carne si salate). Locuitorii Mexicului l-au folosit încă din perioada pre-columbiană drept un panaceu care asigură vitalitatea organismului şi care actionează împotriva lipsei de energie. Triburile indiene îl foloseau în alimentaţie şi la vindecarea unor afecţiuni ale pielii (ca pansament pe rănile deschise).

Smochina indiană ajută digestia. Mucilagiile şi pectinele conţinute protejează şi curăţă tractul intestinal, cu efect benefic în colonul iritabil, diaree şi constipaţie. Efectul antiinflamator şi de scădere a hiperacidităţii recomanăa fructele în tratarea gastritei şi ulcerului (in infectia cu Helyobacter pylori pectinele aglutineaza bacteriile, contribuind la eliminarea lor din intestine). Fructele induc o stare de saţietate, scad apetitul (ajutând astfel la scăderea în greutate) şi detoxifică ficatul.

Diabetul. Smochinele indiene menţin un nivel optim al glicemiei şi lipidelor din sange (de aceea sunt recomandate diabeticilor). Ele pot preveni neuropatia diabetică, tonifică celulele pancreasului, ameliorează producţia de insulină şi cresc sensibilitatea la insulină a celulelor, stimulând astfel pătrunderea glucozei din sange în celule, unde va fi utilizata ca sursa de energie. Momentan nu există fructe sau alimente cu indice glicemic mai mic decât cel al fructelor de cactus Opuntia.

Vasele de sange. Fibrele şi vitamina B3 ajută la îndepărtarea excesului de grasimi, la metabolizarea surplusului de acizi biliari (care pot fi transformaţi în colesterol), scad nivelul de colesterol “rau” LDL si cresc nivelul celui “bun” HDL. De aceea, fructele sunt indicate în ateroscleroză, cu toate complicţiile ei (infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficienţă circulatorie periferică).

Intraţi în Magazinul OnLine GREEKTASTE.RO şi achiziţionaţi Gemul de Cacus cu 20% reducere: http://greektaste.ro/oferte/gem-de-cactus.html

Posted in Fără categorie |
« Tratamente pentru piele cu ulei de masline
MIRACOLUL ALOE VERA »

Leave a comment Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categorii

  • Ciocolată
  • Condimente
  • Delicii tradiționale
  • Evenimente
  • Fără categorie
  • Frumusețile Greciei
  • Măsline
  • Miere
  • Retete
  • Ulei de măsline
  • Utile

Comentarii recente

  • www.zonefit.ro în MASLINELE KORONEIKI DIN REGIUNEA SITIA
  • vali crintea în Piept de pui cu piper și portocală
  • coco în Secretele naturii- uleiul aromatizat
  • click here în Despre Greek Taste
  • business blog în Piept de pui cu piper și portocală

Arhive

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Etichete

alexandros antioxidanți ardei aromă beneficii bio brânză cafea calitate ceai chania cimbru ciocolata condimente Creta dulce grecesc grecești Grecia greek greek taste greektaste gust kalamata miere măsline natural negre organic origine pastă Paște Paști pdo piper proprietăți rosii sănătos taste tradițional târg ulei ulei de masline ulei extravirgin de masline verzi
martie 2023
Lu Ma Mi Jo Vi Sâ Du
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pages

  • Despre Greek Taste

Archives

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Categories

  • Ciocolată (5)
  • Condimente (3)
  • Delicii tradiționale (22)
  • Evenimente (4)
  • Fără categorie (42)
  • Frumusețile Greciei (1)
  • Măsline (7)
  • Miere (1)
  • Retete (5)
  • Ulei de măsline (2)
  • Utile (5)

WordPress

  • Autentificare
  • WordPress
CyberChimps

CyberChimps

© Greek Taste Blog