Istoria mierii se confunda cu cea a omenirii. Recolta roiurilor de albine i-a inspirat pe artisti si, odata cu nasterea religiilor, mierea si albina au fost sacralizate.
Mierea este un aliment pur, concentrat, o adevărată esenţă a luminii solare în stare lichidă.
Mierea principalul produs al stupului. Ea este fabricată de albine din nectarul florilor, îmbogățit cu substanțe proprii și prelucrată de acestea pentru a fi apoi depozitată în faguri.
Majoritatea popoarelor au cunoscut proprietățile ei extraordinare şi au folosit-o, atât în scopuri terapeutice, cât şi în scopuri ritualice încă din antichitate; în alimentație era utilizată în mod excepțional, deoarece era considerată „hrana zeilor”. Vechii greci considerau mierea un „elixir al tinereții” şi o administrau atleților care participau la Jocurile Olimpice,
Regasita peste tot in obiceiurile antice, mierea capata mai multe conotatii, si ca cel contemporan al lunii de miere, sinonim pentru o perioada fericita si dulce.
Mierea si-a pastrat calitatile dietetice si terapeutice: energizanta, buna pentru gat, stomac si rinichi, antifebrila, antibacteriana, bogata in calciu si fructoza, antiseptica, ea ajuta la cresterea copiilor si restabileste metabolismul slabit al persoanelor in varsta.
Mierea de albine este poate cel mai uimitor dintre alimente. Pe lângă faptul că este un elixir natural de sănătate, tinerețe, și frumusețe, deoarece este din ce în ce mai folosită în creme și în tratamente cosmetice, mierea are proprietatea uimitoare de a nu se altera. Mierea nu numai că rezistă câțiva ani, ci, recent, cercetătotii au descoperit în piramidele din Egipt, vase pline cu miere, ce datează de mii de ani, fără ca aceasta sa fie stricată în vreun fel. Nu există alt tip de aliment pe care noi sa îl cunoaștem și sa îl consumăm si care să aibă proprietățile mierii.
Placerea oferita de miere este inconfundabila si apartine tuturor culturilor, tarilor si bucatariilor. De aceea, puteti comanda miere naturala din tinutul zeilor, de pe www.GreekTaste.ro