1.200 ml apă
1 roșie coaptă – curățată și tăiată cubulețe
20 g pasta de tomate
1 ceapa rasa
50 g capere inmuiate in apa
100 ml vin alb
fulgi de sare de mare
piper negru
ulei de măsline extra virgin
Pasul 1: Cojiți și decojim mazărea galbenă despicată și fierbeți la foc mic până devin pulpozi și faceți un sos moale și catifelat.
Pasul 2: Bateți pasta într-un robot de bucătărie până când este complet omogenă și netedă.
Pasul 3: Preparati sosul de capere astfel: caliti ceapa 1-2 minute, adaugati caperele dupa ce le-ati clatit bine sub apa de la robinet, continuati sa caliti 2-3 minute si adaugati rosiile, pasta de rosii, vinul, un praf. de sare si piper, se acopera cratita si se fierbe 12-15 minute.
Pasul 4: Serviți fava într-un platou, turnând în centru sosul de capere fierbinte și adăugând, de asemenea, 2-3 picături de ulei de măsline.
Poftă bună 
