Greek Taste Blog
  • Despre Greek Taste

Monthly Archives: iunie 2015

MASLINELE VERZI

Posted on 26 iunie 2015 by admin

 

masline verzi Greek Taste

 

 

Măslinele proaspăt culese din pom conțin o substanță – oleuropeina – extrem de amară, dar cu multe calități terapeutice. Pentru a diminua gustul amar, există anumite meșteșuguri, cum ar fi expunerea la aer, fermentarea în diverse condiții, macerarea în ulei extravirgin etc.

Măslinele sunt un aliment complet şi sănătos,  o sursă naturală de vitamine şi minerale.

Proaspăt culese, măslinele conțin o substanță – oleuropeina – extrem de  amară, dar cu multe calități terapeutice. Pentru a diminua gustul amar, există anumite meșteșuguri tradiţionale naturale, cum ar fi expunerea la aer, fermentarea în diverse condiții şi macerarea în ulei extravirgin.

Ceea ce rezultă în urma acestor procedee, sunt măslinele care ajung pe mesele clienţilor noştri, cu un gust deosebit şi preparate astfel încât să-şi păstreze proprietăţile naturale şi  calităţile binefăcătoare.

Măslinele verzi sunt culese de pe crengi când încă nu s-au copt complet, iar apoi sunt murate, având un gust uşor acrişor.

Consumul de măsline verzi stimulează secreţia de sucuri gastrice şi apetitul, de unde şi utilizarea lor frecventă ca aperitiv.

De asemenea, consumul de măsline verzi întăreşte imunitatea, luptă împotriva radicalilor liberi şi a hipertensiunii, precum şi împotriva problemelor de tranzit, previne oxidarea şi depunerea grăsimilor pe artere, creşte semnificativ nivelul colesterolului aşa-numit bun (HDL) şi este indicat ca adjuvant în tratarea litiazei biliare, microlitiazei biliare, ulcerului gastric, astmului bronşic, constipaţiei, cancerului la sân, cancerului la colon.

Consumul de măsline verzi, are efect antihistaminic, antiinflamator, antioxidant, tonic general, fiind o excelentă sursă de vitamina E şi fibre fiind un aliment benefic celor care suferă de afecţiuni gastrice şi nu numai.

Intraţi pe GreekTaste.ro pentru a comanda:

  • măsline verzi umplute cu ardei roşu  la doar 16, 43 ron/250 gr. –  http://greektaste.ro/masline/masline-naturale/masline-verzi-umplute-cu-ardei-grelia-250-gr.
  • măslineverzi picante la doar 11,04 ron/250 gr  - http://greektaste.ro/masline/masline-grecesti-condimentate/masline-verzi-picante-creta-250gr.html
  • pastă de măsline verzi la doar 13, 50 ron/100 gr. - http://greektaste.ro/masline/pasta-de-masline/masline-verzi-pasta-creta-grecia-200-gr.html

 

Pasta masline verzi

Posted in Fără categorie | Leave a comment |

MASLINELE KORONEIKI DIN REGIUNEA SITIA

Posted on 15 iunie 2015 by admin

 

masline koroneiki

 

Uleiul ce provine din măslinele cultivate în regiunea Sitia este foarte apreciat la nivel internaţional, datorită particularităţilor climatice şi compoziţiei solului.

Superba regiune Sitia este cultivată cu măslini din soiul Koroneiki, iar uleiul obţinut din culturile de aici este distins cu numeroase premii la concursurile de specialitate.

Varietatea de măslini Koroneiki este una dintre cele mai apreciate varietăţi de măslini din lume.

Copacul de masline Koroneiki este pitic, cu frunze subţiri şi este cultivat doar pe teritoriul Greciei.

Măslinele Koroneiki sunt mici, având o greutate de aproximativ 2-3 gr. şi 10-15 mm. lungime. La maturitate, culoarea lor este negru albăstrui.
De obicei culturile de măslini Koroneiki încep să se culeagă înaintea celorlate culturi de măslini, iar culesul durează de la începutul lunii octombrie până la începutul lunii ianuarie.

Capacul din soiul Koroneiki poate da o cantitate de cel mult 3 litri de ulei, faţă de celelate soiuri de măslini care dau o cantitate de 10 litri de ulei/copac.
Uleiul obţinut din acestă varietate de măsline este de culoare galben – verzui, are un nivel de aciditate foarte redus şi un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi.
Datorită faptului că are un nivel de antioxidanţi mai ridicat decât al celorlate soiuri de măslini, gustul uleiului este proaspăt, fructat şi picant in acelaşi timp. Acesta de datorează nivelului mare antioxidanţi de tipul polyphenoli, de flavonioide, de vitamina E (tocopherol) şi provitamina A (B Carotene).

Pentru recunoaşterea uleiului excepţional de măsline produs în regiunea Sitia, în 1993 Uniunea Europeană a premiat regiunea cu distincţia “Denumire de Origine Controlată” (P.D.O.) – cea mai inaltă distincţie ce poate fi acordată la nivel internaţional pentru calitatea deosebită a culturilor de măslini.

Intra pe www.greektaste.ro si comanda acum ulei extravirgin de masline cu PDO din regiunea Sitia cu 20% reducere :http://greektaste.ro/oferte/ulei-extravirgin-de-masline-grelia-sitia-pdo.html

greektaste.ro-UM034-33

 

Posted in Fără categorie | 1 Comment |

CIOCOLATA GREEK TASTE – ARTĂ, CALITATE ŞI RAFINAMENT!

Posted on 1 iunie 2015 by admin

10155718_766389123384960_1618751474_n

 

Vă invităm ca de 1 IUNIE să sărbătoriţi copiii din jur dar şi pe cel din interior cu Specialităţie de Ciocolată Greek Taste.

Fructele exotice trase în ciocolată oferite de Greek Taste sunt un produs al agriculturii tradiţionale elene de cea mai bună calitate.

Ceea ce folosim sunt doar fructe proaspete şi aromate, glasate în sirop de zahăr invertit.

Invertirea zahărului se face în mod natural, după o reţetă tradiţională grecească, cu apă şi zeamă de lămâie. Prin invertire, zahărul poate fi uşor metabolizat de organism şi îşi pierde toxicitatea. 

Fructele preparate în acest mod îşi păstrează proprietăţile nutritive şi aroma specifică.

Glasarea fructelor implică o perioadă de macerare în sirop de zahăr invertit şi vanilie, după care sunt lăsate la scurs pentru  elimina excesul de sirop şi apoi acoperite cu un strat delicios de ciocolată amăruie.

Specialităţile astfel obţinute nu sunt doar gustoase dar şi sănătoase.

Savuraţi-le cu plăcere sau oferiţi-le celor dragi pentru un cadou de neuitat .

La Mulţi Ani Copii de Toate Vârstele !

Posted in Fără categorie | Leave a comment |

Categorii

  • Ciocolată
  • Condimente
  • Delicii tradiționale
  • Evenimente
  • Fără categorie
  • Frumusețile Greciei
  • Măsline
  • Miere
  • Retete
  • Ulei de măsline
  • Utile

Comentarii recente

  • www.zonefit.ro în MASLINELE KORONEIKI DIN REGIUNEA SITIA
  • vali crintea în Piept de pui cu piper și portocală
  • coco în Secretele naturii- uleiul aromatizat
  • click here în Despre Greek Taste
  • business blog în Piept de pui cu piper și portocală

Arhive

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Etichete

alexandros antioxidanți ardei aromă beneficii bio brânză cafea calitate ceai chania cimbru ciocolata condimente Creta dulce grecesc grecești Grecia greek greek taste greektaste gust kalamata miere măsline natural negre organic origine pastă Paște Paști pdo piper proprietăți rosii sănătos taste tradițional târg ulei ulei de masline ulei extravirgin de masline verzi
iunie 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Sâ Du
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pages

  • Despre Greek Taste

Archives

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Categories

  • Ciocolată (5)
  • Condimente (3)
  • Delicii tradiționale (22)
  • Evenimente (4)
  • Fără categorie (42)
  • Frumusețile Greciei (1)
  • Măsline (7)
  • Miere (1)
  • Retete (5)
  • Ulei de măsline (2)
  • Utile (5)

WordPress

  • Autentificare
  • WordPress
CyberChimps

CyberChimps

© Greek Taste Blog