Greek Taste Blog
  • Despre Greek Taste

Monthly Archives: mai 2015

MIRACOLUL ALOE VERA

Posted on 19 mai 2015 by admin

Aloe-VeraPlanta de ALOE VERA, denumită de către chinezi “remediul armoniei”, de ruşi ca “elixirul tinereţii” este folosită încă din antichitate de către egipteni care o numeau “planta nemuririi”, fiin apreciată pentru proprietățile vindecătoare şi folosită în prezent în numeroase scopuri terapeutice.

În India Aloe Vera este denumită “kumari” care înseamnă zeiță şi este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-și menține frumusețea și pentru a preveni îmbătrânirea datorită proprietăților sale de energizare și tonifiere a țesuturilor.

Celebrele regine egiptene apreciau în mod deosebit această plantă, folosindu-i sucul pentru îmbăiere şi în ritualurile de înfrumusețare. Cele mai vechi însemnări despre Aloe Vera au fost descoperite pe tăbliţele de lut sumeriene, iar dovezi asupra folosirii sale au fost găsite în majoritatea culturilor antice.

Planta de Aloe Vera este originară din nordul şi estul Africii şi a fost introdusă și cultivată în Peru, Peninsula Arabia, Insulele Canare, Chile, Puerto Rico şi Mexic. Planta de Aloe Vera conține numeroase substanțe active, printre care se numără 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi cupru), săruri minerale, fitosteroli, bradikininaza care au acțiune antiinflamatorie, stimulează creșterea celulară şi cicatrizarea, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară.

În anul 1989 o echipă de cercetători japonezi au publicat un amplu studiu, în care arată ca Aloe Vera conține cel puțin trei agenți antitumorali: emodina, manoza și lecitina. Concluzia acestui studiu a fost că tratamentele care includ Aloe Vera pot ține sub control cancerul pulmonar, au efecte notabile în cazuri de leucemie și sarcom şi este de asemenea un aliat eficient în prevenirea tumorilor.

Câţiva ani mai târziu, dr. J.C. Pitman arăta faptul că un compus esențial din Aloe Vera – glucomannanul (o fibră solubilă) are reale proprietăți antivirale, imunostimulatoare şi de refacere a măduvei osoase. Dr. Gillian McKeith, nutriționist internațional de excepție, în cartea sa intitulată “Hrană vie pentru sănătate” arată că Aloe Vera are înainte de toate un important rol de detoxifiere și purificare a organismului, ajutând în eliminarea şi reglarea nivelului toxinelor microbiene şi a toxicității intestinale.

Tratamentele cu Aloe Vera au de asemenea o acțiune remarcabilă asupra ficatului, îmbunătățesc digestia, refac țesuturile deteriorate și sporesc fluxul liber de energie prin toate organele.

De asemenea, Aloe vera poate fi folosită cu success în reglarea metabolosmului, obezitate, diabet, hepatite virale, herpes, ulcer, sinuzită, astm, psotriazis, erupţii şi pete pe piele, arsuri, tăieturi, răni, înţepături de insecte Aloe Vera întărește şi fortifică toate organele şi țesuturile, este un miracol pentru ficat, activează și stimulează fluxul sanguin şi limfatic, rinichii, vezica biliară, stimulează întreg tractul digestiv, ameliorează durerile reumatismale, îmbunătățește tonusul psihic, previne îmbătrânirea şi degradarea celulară.

Are efecte minunate şi ca uz cosmetic în acnee, celulită, căderea părului, păr uscat şi deteriorat, arsuri solare, ten iritat, în igiena orală.

Cu un click în Magazinul On line GreekTaste.ro aveţi oportunitatea de a achiziţiona Dulceaţa de Aloe Vera cu 20 % reducere: http://greektaste.ro/delicateste-grecia/dulceata-si-gem/dulceata-de-aloe-vera-cu-mastica-230-gr.html

greektaste.ro-DL012-31

Posted in Fără categorie | Leave a comment |

BENEFICIILE FRUCTULUI DE CACTUS

Posted on 13 mai 2015 by admin

greektaste.ro-DL013-31Cactusul Opuntia ficus-indica (smochina indiana)

Fructul cactusului Opuntia ficus-indica mai este cunoscut şi sub numele de smochina indiană, chumbo sau “prickly pear”. Este cultivat şi în zona bazinului mediteraneean (Algeria, Israel, Italia, Spania, Grecia), în Orientul Mijlociu, în cornul Africii (Etiopia, Eritreea) şi în America de Sud (Chile, Argentina).

Fructul are o forma ovală, cu o lungime de 5-11 cm şi un diametru de 5,5-7 cm. Culoarea sa este galben-verzuie sau roşu-orange, iar aroma sa este situată intre cea a perelor şi a pepenelui. Miezul este galben-roşcat, bogat în seminţe şi se consumă în stare crudă (taiat felii cu zahăr), sub forma de suc, şerbet, marmeladă, în salate de fructe sau sosuri (pentru carne si salate). Locuitorii Mexicului l-au folosit încă din perioada pre-columbiană drept un panaceu care asigură vitalitatea organismului şi care actionează împotriva lipsei de energie. Triburile indiene îl foloseau în alimentaţie şi la vindecarea unor afecţiuni ale pielii (ca pansament pe rănile deschise).

Smochina indiană ajută digestia. Mucilagiile şi pectinele conţinute protejează şi curăţă tractul intestinal, cu efect benefic în colonul iritabil, diaree şi constipaţie. Efectul antiinflamator şi de scădere a hiperacidităţii recomanăa fructele în tratarea gastritei şi ulcerului (in infectia cu Helyobacter pylori pectinele aglutineaza bacteriile, contribuind la eliminarea lor din intestine). Fructele induc o stare de saţietate, scad apetitul (ajutând astfel la scăderea în greutate) şi detoxifică ficatul.

Diabetul. Smochinele indiene menţin un nivel optim al glicemiei şi lipidelor din sange (de aceea sunt recomandate diabeticilor). Ele pot preveni neuropatia diabetică, tonifică celulele pancreasului, ameliorează producţia de insulină şi cresc sensibilitatea la insulină a celulelor, stimulând astfel pătrunderea glucozei din sange în celule, unde va fi utilizata ca sursa de energie. Momentan nu există fructe sau alimente cu indice glicemic mai mic decât cel al fructelor de cactus Opuntia.

Vasele de sange. Fibrele şi vitamina B3 ajută la îndepărtarea excesului de grasimi, la metabolizarea surplusului de acizi biliari (care pot fi transformaţi în colesterol), scad nivelul de colesterol “rau” LDL si cresc nivelul celui “bun” HDL. De aceea, fructele sunt indicate în ateroscleroză, cu toate complicţiile ei (infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficienţă circulatorie periferică).

Intraţi în Magazinul OnLine GREEKTASTE.RO şi achiziţionaţi Gemul de Cacus cu 20% reducere: http://greektaste.ro/oferte/gem-de-cactus.html

Posted in Fără categorie | Leave a comment |

Categorii

  • Ciocolată
  • Condimente
  • Delicii tradiționale
  • Evenimente
  • Fără categorie
  • Frumusețile Greciei
  • Măsline
  • Miere
  • Retete
  • Ulei de măsline
  • Utile

Comentarii recente

  • www.zonefit.ro în MASLINELE KORONEIKI DIN REGIUNEA SITIA
  • vali crintea în Piept de pui cu piper și portocală
  • coco în Secretele naturii- uleiul aromatizat
  • click here în Despre Greek Taste
  • business blog în Piept de pui cu piper și portocală

Arhive

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Etichete

alexandros antioxidanți ardei aromă beneficii bio brânză cafea calitate ceai chania cimbru ciocolata condimente Creta dulce grecesc grecești Grecia greek greek taste greektaste gust kalamata miere măsline natural negre organic origine pastă Paște Paști pdo piper proprietăți rosii sănătos taste tradițional târg ulei ulei de masline ulei extravirgin de masline verzi
mai 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Sâ Du
« Apr   Iun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pages

  • Despre Greek Taste

Archives

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Categories

  • Ciocolată (5)
  • Condimente (3)
  • Delicii tradiționale (22)
  • Evenimente (4)
  • Fără categorie (42)
  • Frumusețile Greciei (1)
  • Măsline (7)
  • Miere (1)
  • Retete (5)
  • Ulei de măsline (2)
  • Utile (5)

WordPress

  • Autentificare
  • WordPress
CyberChimps

CyberChimps

© Greek Taste Blog