Greek Taste Blog
  • Despre Greek Taste

Author Archives: admin

Omletă de vară cu legume

Posted on 17 februarie 2022 by admin
Omletă de vară cu legume
12 ouă
80 g ulei de măsline extravirgin
500 g roșii (fără coajă, tăiate cubulețe)
2 dovlecei (cuburi)
1 vinete (cuburi)
1 finokio (taiat cubulete)
sare
piper negru
1 lingura zahar
2 linguri patrunjel
1 lingura oregano
50 g lapte acru
200 g branza feta
https://greektaste.ro/categorie/produse-magazin/branzeturi/
Pasul 1: Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și apoi se adaugă vinetele, dovlecelul, finokio-ul și se călesc timp de 5-6 minute până se înmoaie. Adăugați roșia, sarea, piperul, zahărul, pătrunjelul și oregano. Coborâți focul și gătiți aproximativ 10-15 minute, până când lichidele s-au evaporat.
Pasul 2: Spargeți ouăle într-un castron și bateți ușor. Adăugați laptele acru, amestecați și turnați amestecul în tigaie. Asezonați cu puțină sare și piper, dacă doriți, și amestecați continuu, până când oul este fiert și toate ingredientele sunt combinate.
Pasul 3: Rupeți brânza feta cu mâinile și adăugați-o în amestecul de ouă din tigaie, cu 3-4 minute înainte de a termina de gătit. Serviți imediat.
Poftă bună 273650490_1844593532392423_4486826135420027653_n
Posted in Fără categorie | Leave a comment |

Salată de paste cu capere, ton și maioneză cu aromă de ouzo

Posted on 16 februarie 2022 by admin
Salată de paste cu capere, ton și maioneză cu aromă de ouzo
400 g paste tuburi scurte
3 cepe primare (tocate fin)
2 ardei Florina (taiati cubulete mici)
200 g ton
50 g capere (tocate marunt)
https://greektaste.ro/produs/capere-lagada-330gr/
200 g porumb
2 linguri mărar proaspăt tocat
2 oua
4 picaturi de otet
50 g ouzo
https://greektaste.ro/produs/ouzo-plomari-40-700ml/
sucul de la 1 lămâie
1/2 lingurita zahar
2 linguri muștar
sare
piper negru
250 g ulei de porumb
250 g măsline extra virgine o
Pasul 1: Pregătiți pastele. Se pun pastele în apă clocotită cu sare, se amestecă și se fierb aproximativ 6-7 minute. Pastele trebuie gătite al dente. Scurgeți-l și lăsați-l să se răcească bine sub multă apă. Se lasa deoparte sa se scurga bine.
Pasul 2: Pregătiți salata. Intr-un castron mare se pun pastele, tonul, capera, ceapa, ardeii, porumbul si mararul si se amesteca bine.
Pasul 3: Pregătiți maioneza. Se pun ouale intr-un bol, se adauga otetul, mustarul, zaharul, sarea si piperul si se omogenizeaza in robotul de bucatarie sau se foloseste un tel, turnand treptat si incet uleiul, apoi ouzoul si la final sucul de lamaie. . Bateți până când maioneza devine omogenă.
Pasul 4: Adăugați maioneza în bolul cu pastele și restul ingredientelor și amestecați. Dati salata la frigider pentru o jumatate de ora pana cand aromele se imbina frumos si serviti.
Poftă bună 273042399_1842178719300571_5032288814197484177_n
Posted in Fără categorie | Leave a comment |

Muschi de miel umplut cu spanac si branza mizithra

Posted on 15 februarie 2022 by admin
Muschi de miel umplut cu spanac si branza mizithra
1 pulpă de miel (aproximativ 2 kg) fără os
sare
piper negru
300 g frunze proaspete de spanac
200 g brânză mizithra
https://greektaste.ro/…/branza-picanta-myzithra…/
100 g smochine uscate (tocate fin)
2 linguri fistic nesarat (tocat grosier si prajit)
sfoară de bucătărie
2 linguri miere de pădure cu salvie
100 g ulei de măsline extravirgin
1 lingura de cimbru
1 lingura salvie
100 g vin alb
Pasul 1: Pregătiți mielul. Așezați muschiul de miel pe o suprafață și deschideți-l, astfel încât partea exterioară să se sprijine pe suprafață. Se presara cu sare si piper pe interior si apoi se intinde jumatate din frunzele de spanac pentru a acoperi toata suprafata. Se presara mizithra pesmet peste spanac si apoi se presara smochinele si fisticul peste branza. Se acoperă cu restul de frunze de spanac și se înfășoară mielul într-un rulou.
Pasul 2: Legați mielul suficient de strâns folosind sfoara de bucătărie, asigurându-vă că este etanș și umplutura este acoperită.
Pasul 3: Puneți mierea, uleiul de măsline, salvie și cimbrul într-un castron și amestecați bine.
Pasul 4: Presărați rulada de miel pe exterior cu sare și piper și apoi ungeți-o bine pe toate părțile cu amestecul de miere. Pune mielul într-o oală de lut. Adăugați vinul în amestecul de miere rămas și stropiți peste miel. Acoperiți și gătiți mielul în cuptorul preîncălzit la 200C pentru aproximativ 40 de minute, până când este suficient de moale.
Pasul 5: Scoateți capacul din vasul de lut și continuați să coaceți încă 15-20 de minute, până când mielul devine maro deschis pe toate părțile. Scoateți mielul din cuptor și așteptați 10 minute până se răcește, ca să îl puteți tăia.
Pasul 6: Serviți cu legume la grătar la alegere.
Poftă bună 273528563_1843564325828677_9155610820185030967_n
Posted in Fără categorie | Leave a comment |

Budincă de orez la cuptor cu dulceață de cireșe

Posted on 14 februarie 2022 by admin
273097625_1841563816028728_3581202453133357114_n200 g orez perlat
500 g apă
3 oua
150 g zahăr
1/4 linguriță pudră de mastiha – utilizare pentru gătit
1/2 lingurita sare
80 g stafide blonde
1 lingurita scortisoara
1 portocala (coaja)
240 g gem de cireșe
https://greektaste.ro/…/dulceata-de-cirese-amare-fara…/
500 ml lapte
Pasul 1: Pregătiți budinca de orez. Puneti orezul si apa intr-o cratita si asteptati pana cand apa incepe sa fiarba. Reduceți focul și gătiți timp de 15 minute.
Pasul 2: Se pun ouale, laptele, zaharul, sarea, mastiha si la final stafidele intr-un bol, si se amesteca bine pana se topeste zaharul.
Pasul 3: Adăugați orezul fiert, amestecați bine și goliți amestecul într-un vas pyrex de 20cm x 30cm.
Pasul 4: Coaceți în cuptorul preîncălzit la 160°C pentru aproximativ 20 de minute până când amestecul s-a întărit.
Pasul 5: Scoateți budinca de orez din cuptor și lăsați-o deoparte să se răcească timp de 10 minute.
Pasul 6: Serviți cu o lingură de dulceață de cireșe și stropiți cu puțină scorțișoară.
Poftă bună
Posted in Fără categorie | Leave a comment |

Caracatiță cu orez

Posted on 13 februarie 2022 by admin
273371989_1841163309402112_6547187093674956424_n
1 caracatiță (aproximativ 1 kg) – curățată și tăiată în bucăți
1 kg rosii cherry
1/2 kg ceapa – feliata
100 ml ulei de măsline extravirgin
https://greektaste.ro/…/produse…/ulei-de-masline-bio/
Oregano
1 praf de nucsoara
700 ml apă
200 g orez alb cu bob lung
Sare grunjoasă
piper
patrunjel – tocat marunt
Pasul 1: Se pune caracatița într-o cratiță cu puțină apă și se fierbe la foc mic împreună cu ceapa, uleiul de măsline și oregano, până se înmoaie.
Pasul 2: Când este aproape gata, adăugați roșiile, restul de apă, orezul, nucșoara, sare și piper și lăsați totul să fiarbă împreună.
Pasul 3: Se serveste in farfurii adanci cat este inca fierbinte si se orneaza cu patrunjel tocat marunt.
Poftă bună
Posted in Fără categorie | Leave a comment |

Hummus cu nuci de pin, măghiran si ulei de masline extravirgin

Posted on 11 februarie 2022 by admin
273156376_1840110742840702_6255473666215813600_n
250 g naut
3 linguri pasta de susan
https://greektaste.ro/produs/pasta-de-susan-bardakis-350gr/
3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 frunză de dafin
1 usturoi
1 lămâie
Sare
Chimion
2 linguri nuci de pin
2 cuișoare maghiran proaspăt
Mod de preparare:
Nautul se pune la inmuiat 6 ore si se fierbe cu dafinul pana se inmoaie, apoi se scoate din apa. În timp ce năutul fierbe, acoperiți usturoiul cu folie de aluminiu și puneți-l pe grătar timp de 20 de minute la 180ο C. Apoi tăiați usturoiul în jumătate și presați fiecare cățel.
Execuție: Cu ajutorul unui blender amestecați năutul fierbinte, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Dacă este necesar, diluați amestecul cu puțină apă caldă. Adăugați chimenul și o lingură de nuci de pin. În acest moment, dă-i un gust pentru a vedea dacă are nevoie de mai multă sare sau lămâie pentru a-ți satisface nevoile.
Serviți hummusul cu ulei de măsline extravirgin, maghiran și nuci de pin prăjite!
Poftă bună
Posted in Fără categorie | Leave a comment |
Pagina următoare »

Categorii

  • Ciocolată
  • Condimente
  • Delicii tradiționale
  • Evenimente
  • Fără categorie
  • Frumusețile Greciei
  • Măsline
  • Miere
  • Retete
  • Ulei de măsline
  • Utile

Comentarii recente

  • www.zonefit.ro în MASLINELE KORONEIKI DIN REGIUNEA SITIA
  • vali crintea în Piept de pui cu piper și portocală
  • coco în Secretele naturii- uleiul aromatizat
  • click here în Despre Greek Taste
  • business blog în Piept de pui cu piper și portocală

Arhive

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Etichete

alexandros antioxidanți ardei aromă beneficii bio brânză cafea calitate ceai chania cimbru ciocolata condimente Creta dulce grecesc grecești Grecia greek greek taste greektaste gust kalamata miere măsline natural negre organic origine pastă Paște Paști pdo piper proprietăți rosii sănătos taste tradițional târg ulei ulei de masline ulei extravirgin de masline verzi
ianuarie 2023
Lu Ma Mi Jo Vi Sâ Du
« Feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Pages

  • Despre Greek Taste

Archives

  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • iunie 2014

Categories

  • Ciocolată (5)
  • Condimente (3)
  • Delicii tradiționale (22)
  • Evenimente (4)
  • Fără categorie (42)
  • Frumusețile Greciei (1)
  • Măsline (7)
  • Miere (1)
  • Retete (5)
  • Ulei de măsline (2)
  • Utile (5)

WordPress

  • Autentificare
  • WordPress
CyberChimps

CyberChimps

© Greek Taste Blog